Pedicure Breukelen Adiva Skincare
Welkom bij Pedicure Breukelen Adiva Skincare!

Heeft u voetproblemen? Een bezoekje aan een pedicure zal u goed doen! Uw voeten dragen uw hele lichaam. Wanneer u last heeft van uw voeten, gaat uw lichaam dit proberen te corrigeren. Hierdoor kunt u ergens anders ook pijnklachten krijgen. Bijvoorbeeld bij de enkels, knieën of in de rug. De gevolgen zijn dan vaak veel ernstiger. Pedicure Breukelen Adiva Skincare helpt u graag!

 

Wat doet een Pedicure?Pedicure Breukelen Adiva Skincare

Een basis pedicurebehandeling bestaat uit:

 • anamnese en behandelplan opstellen
 • de verzorging van nagels en nagelomgeving (nagelwallen);
 • het verwijderen van overtollig eelt;
 • het verwijderen van likdoorns;
 • de behandeling van kloven en eeltranden.
 • de behandeling van schimmelnagels en ingroeiende nagels

Daarnaast kan een pedicure u onder andere voorlichten over:Pedicure Breukelen Adiva Skincare

 • standsafwijkingen van de voet;
 • juiste pasvorm van de schoenen;
 • het gebruik van hulpmiddelen in en aan de voet;
 • doorverwijzing naar huisarts, specialist of podotherapeut.

Pedicure Breukelen Adiva Skincare.

De eerste behandeling starten wij altijd met een anamnese. Dit is een uitgebreid onderzoek, waarbij uw voeten en voetklachten in kaart worden gebracht.  Aan de hand van dit onderzoek kunnen wij een behandelplan opstellen. Dit doen wij uiteraard in overleg met u.

Voor een optimale hygiëne zullen wij de voeten eerst desinfecteren. De nagels worden op de juiste manier geknipt.  Daarnaast besteden wij aandacht aan het polijsten van de nagels en verzorging van de nagelomgeving. Met behulp van de pedicuremachine kunnen wij uw voeten goed reinigen.

Uiteraard hoort bij de behandeling ook het verwijderen van eelt en/of de likdoorns. Indien nodig, kunnen wij een ingegroeide nagel ook drukvrij maken.  De behandeling wordt afgesloten met een heerlijke, verzorgende creme. Maar u kunt ook kiezen voor een heerlijke ontspannende voetmassage. Pedicure Breukelen Adiva Skincare biedt u daarnaast nog veel meer mogelijkheden.

Kalknagels.

Kalknagels kunnen wij goed behandelen. Met behulp van de pedicuremachine met spraytechniek kunnen Pedicure Breukelen Adiva Skincarewij de nagels eerst dunner maken. Eventuele hoornstof onder de nagel zullen wij proberen zoveel mogelijk te verwijderen. Dit kan wel eens hardnekkig zijn.  Daarna is het pas goed mogelijk om de nagels te knippen. De nagels zien er daarna fris en verzorgd uit. 

Schimmelnagels.

Hoe ontstaat een schimmelnagel?

Iemand met een gezonde huid en gezonde nagels heeft meestal een prima afweer tegen schimmels. Schimmelinfecties ontstaan vooral in slecht groeiende nagels, vochtige nagels en beschadigde nagels. Onder die omstandigheden kunnen de “sporen” van schimmels zich makkelijk verspreiden. Vooral in gemeenschappelijke douches van kleedkamers, zwembaden, sporthallen en sauna’s komen zij veel voor.

Pedicure Breukelen Adiva Skincare
Hoe ziet schimmelnagel eruit?

Als één nagel wit of geel verkleurt, dan is dat meestal een alarmsignaal. Waarschijnlijk is er dan een schimmel actief. Als de infectie erger wordt en dus dieper in de nagel doordringt, verandert de kleur in geelbruin. De nagel is verdikt, hobbelig en brokkelig en laat soms geheel of gedeeltelijk los.

Diagnose schimmelnagel Adiva Skincare.

Men denkt al gauw een schimmelnagel te herkennen. Echter, de kenmerken van een schimmelnagel kunnen ook passen in het kader van diverse chronische niet-besmettelijke huidziekten. Zoals psoriasis, lichen ruber planus of een eczeem. Door middel van een kweek door de huisarts kan er een definitieve diagnose worden gesteld. Echter, in de praktijk wordt dit niet vaak gedaan. Pedicure Breukelen Adiva Skincare biedt u de mogelijkheid om de HFL test en produkten hiervoor te gebruiken.

Pedicure Breukelen Adiva Skincare

Ingegroeide nagel.

Bij een ingegroeide nagel groeit het puntje (de zijkant) van de nagel in het nagelbed. Het komt het meest voor bij jonge mensen, omdat deze de nagels niet goed verzorgen. De oorzaak is dan ook meestal het rond knippen van de teennagel, in plaats van recht afknippen. Ook druk op de teennagel door knellende schoenen kan ervoor zorgen dat de nagel ingroeit. Verder kan een krom groeiende teennagel of een standsafwijking van de tenen ook voor ingegroeide nagels zorgen.

Wanneer de nagel ingroeit, ontstaat er pijn aan die zijde. De teen zwelt op en ziet er rood uit. Het wondje dat ontstaan is door de ingegroeide teennagel, is ontstoken geraakt. Bij een langdurige ontsteking komt er pus uit de wond. Ook kan er wild vlees ontstaan.
Wanneer de nagel is ingegroeid en pijnklachten geeft, kan er twee tot vier keer per dag een (voet)bad genomen worden. Vul het badje met warm water en soda, biotex of een ander inweekmiddel. Dit zorgt ervoor dat de wond ontsmet wordt en pijnklachten worden verlicht.

Bij de pedicurebehandeling kan hoornstof uit de nagelwal worden verwijderd. De nagelomgeving wordt goed gedesinfecteerd. Als laatste wordt de nagel drukvrij gemaakt. Door deze behandeling regelmatig te herhalen, zult u geen pijn meer ervaren. 

Diabetes.

Elke patiënt met diabetes mellitus heeft nog geen risicovoet. De doorverwijzing, voetzorg en behandeling is gebaseerd op de “Simm’s” classificatie die tijdens de jaarlijkse controle van de huisarts wordt gedaan. Wanneer er wordt vastgesteld dat u een risicovoet heeft, dan is het van belang dat u door een medisch pedicure wordt behandeld. Wanneer deze 0 is, kunt u een normale pedicurebehandeling ondergaan. Vergoeding vanuit de zorgverzekering ontvangt u  niet wanneer u nog gezonde voeten heeft. U bent dan vrij om uw eigen pedicure te zoeken. 

Voetverzorging Adiva Skincare.

Veel factoren kunnen effect hebben op de conditie van uw voeten: veel lopen, sporten, overgewicht, ziekte enz. Een goede verzorging van uw voeten is van groot belang. Wij helpen u graag! Naast een professionele behandeling kunnen wij u adviseren over verzorgende produkten voor thuis. Daarnaast informeren wij u graag over andere bijkomende zaken zoals uw voetstand, pasvorm schoenen, anti-druk en correctiemiddelen en evt. doorverwijzingen. 

Voordelen Pedicure Breukelen Adiva Skincare.Pedicure Breukelen Adiva Skincare

Pedicure Breukelen Adiva Skincare heeft veel voordelen. Het  is makkelijk  combineren met andere behandelingen. Een leuke combinatie is om de teennagels met een Shellac behandeling een mooi en verzorgde uitstraling te geven. Hier kunt u wekenlang plezier van hebben. Een andere optie is bv. een wellness-behandeling voor de voeten. Maar ook een gezichtsbehandeling is mogelijk. Er zijn vele combinaties denkbaar. Kijk voor de mogelijkheden bij de tarieven.
 

overzicht van leuke aanbiedingen schoonheidssalon Adiva Skincare Breukelen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is contact-1.png