Harsen of waxen, de oplossing voor een gladde huid!

Wat is het verschil tussen harsen en waxen? Eigenlijk niets. Er is geen verschil tussen harsen of waxen. De een noemt het liever harsen een ander geeft de voorkeur aan waxen. Harsen is het Nederlandse woord voor het verwijderen van haren met een al dan niet kleverige substantie. Waxen is afgeleid van het Engelse “to wax”. Nadat in de jaren negentig de Brazilian Wax aan populariteit won, is het gebruik van “wax”, “waxen” en “waxing” steeds meer in zwang gekomen, naast Nederlandse termen hars en harsen. Verschil is er dus niet!
 

Harsen of waxen speciaal voor tijdelijke ontharing.

Een van de bekendste vorm van ontharen is harsen of waxen zoals het ook wel wordt genoemd. Een prima oplossing voor als u tijdelijk haarloos wilt zijn want na zo’n 4 tot 5 weken na het harsen worden de haartjes weer zichtbaar. 

Comfortabeler harsen.

De hars die wij gebruiken bevat hoogwaardige bijenwas en plakt nietaan de huid. Daarnaast worden er speciale harsrollers gebruikt die zeer geschikt zijn om het lichaam te ontharen. Hierdoor wordt de behandeling een stuk comfortabeler. De behandeling is voor vrijwel iedereen geschikt. Zelfs als je een gevoelige je een gevoelige huid hebt kunnen we je op een veilige manier tijdelijk van je haartjes afhelpen. 

Voorbereiding op de behandeling.

Om de haartjes met haarwortel en al goed te kunnen harsen moeten de haartjes minimaal een halve centimeter lang zijn. Dit houdt in dat je ongeveer 2 weken voor de behandeling stopt met het knippen of scheren van je haartjes. Voordat we de hars aanbrengen maken we eerst het te behandelen gebied schoon zodat de hars zich goed aan de haartjes kan hechten

Het harsen of waxen.

Als de hars de juiste temperatuur heeft bereikt wordt deze met behulp van een spateltje aangebracht op de haartjes die verwijderd moeten worden. Vervolgens wordt een harsstrip aangebracht en aangedrukt zodat de hars, de haartjes en de harsstrip goed hechten. Door de strip snel in de juiste richting te trekken worden de haartjes inclusief haarzakjes verwijderd. De behandelde huid wordt na de behandeling met een kalmerende crème ingesmeerd.

Is de behandeling pijnlijk?

De zachte en zeer voedende harsen of waxen, welke wij gebruiken hecht alleen aan de haartjes en niet aan je huid, hierdoor is de behandeling veel minder pijnlijk. Maar ook de techniek waarmee de harsstrip wordtverwijderd speelt een rol. Schoonheidssalon Adiva Skincare heeft jarenlange ervaring met deze behandeling.

Na de behandeling heeft u een gladde huid!

Het resultaat is een gladde en zachte huid. Dus geen stoppeltjes of ingegroeide haartjes zoals bij het scheren veel voor komt.

Te behandelen gebieden.

De gebieden die wij in onze praktijk het meest harsen zijn:

  • gezicht;
  • onderbenen;
  • bovenbenen;
  • bikinilijn;
  • oksels.

 

overzicht van leuke aanbiedingen schoonheidssalon Adiva Skincare Breukelen


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is contact-1.png