acne behandeling Breukelen schoonheidssalon Adiva Skincare

 

Met name in de gezichts-, rug- en borsthuid zitten kliertjes, die talg afscheiden. Mensen met een vette huid produceren meer talg dan anderen. In de huid zijn talloze ’gaatjes’, follikels genoemd. De talgkliertjes scheiden vet af in deze follikels en zo komt de talg naar buiten. Bij mensen met acne wordt de follikel (de porie) afgesloten door een klompje dode, verhoornde huidcellen, vermengd met talg.

Normaal schilferen afgestorven hoorncellen vanzelf af. Maar bij mensen met acne blijven die cellen aan elkaar plakken. Ook vindt er vaak nog eens extra verhoorning plaats (hyperkeratose). Bijvoorbeeld door hormonen, wrijving (van kleding) en irriterende stoffen van buiten. Het hoornpropje sluit de follikel dus af van de buitenwereld, waardoor de talg niet meer vrij naar buiten kan vloeien.

Acné of jeugdpuistjes?  Voel je zekerder met een jeugdpuistjes schoonheidssalon Breukelen Adiva Skincaregave huid!

Hoe ontstaan puistjes? Grofweg gezegd zijn er twee factoren die voor de puistjes verantwoordelijk zijn.

Met name in de gezichts-, rug- en borsthuid zitten kliertjes, die talg afscheiden. Mensen met een vette huid produceren meer talg dan anderen. In de huid zijn talloze ’gaatjes’, follikels genoemd. De talgkliertjes scheiden vet af in deze follikels en zo komt de talg naar buiten. Bij mensen met acne wordt de follikel (de porie) afgesloten door een klompje dode, verhoornde huidcellen, vermengd met talg.

Normaal schilferen afgestorven hoorncellen vanzelf af. Maar bij mensen met acne blijven die cellen aan elkaar plakken. Ook vindt er vaak nog eens extra verhoorning plaats (hyperkeratose). Bijvoorbeeldjeugdpuistjes schoonheidssalon Breukelen Adiva Skincare door hormonen, wrijving (van kleding) en irriterende stoffen van buiten. Het hoornpropje sluit de follikel dus af van de buitenwereld, waardoor de talg niet meer vrij naar buiten kan vloeien.

Vervolgens is het een normale huidbacterie de Propionibacterium Acnes (die gewoon bij iedereen voorkomt!) die zorgt voor de ontstekingsverschijnselen. Deze bacterie leeft nl. bij voorkeur van de talg in de huid. Maar deze produceert irriterende vetzuren, die zorgen voor infectie van de huid. Zo ontstaan uiteindelijk comedonen (dat zijn die kleine zwarte puntjes). 

Daarom is het belangrijk regelmatig een gediplomeerd schoonheidsspecialist comedonen te laten verwijderen. Zij is opgeleid en getraind om hardnekkige comedonen te verwijderen zonder dat littekentjes achterblijven. (Let op, zeker wat betreft huidproblemen is een schoonheidsspecialist niet alleen voor dames; ook heren/jongens hebben baat bij de adviezen van een gediplomeerd schoonheidsspecialist.)

Verdwijnen de puistjes na de puberteit?

littekens acne schoonheidssalon Adiva Skincare Breukelen

De overproductie van de talgkliertjes speelt dus een rol bij het ontstaan van acne. Sommige mensen hebben meer talgproductie dan anderen, dat zijn mensen met een vette huid. In de puberteit heeft bijna iedereen ’last’ van het feit dat klieren ’anders’ reageren, dus  ook de talgkliertjes reageren ’anders’. Als de puberteit voorbij is, dan zijn alle klieren ’goed afgesteld’.

Alleen de mensen met, van nature, een hogere afscheiding van de talgklieren en grotere follikels, blijven acne houden. Naast voorgenoemde factoren, kun je ook pukkeltjes hebben ten gevolge van een gevoelige, zogenaamde nerveuze huid. Vaak is dat te zien doordat de huid een weinig rood en/of vlekkerig is.

De oorzaak van deze pukkeltjes is van allergische aard en ze ontstaan niet door verstoppingen van de follikels zoals hiervoor werd beschreven. Met name bij deze vorm kan bepaald voedsel een rol spelen (aardbeien is een bekend voorbeeld), maar dat is sterk individueel. Ook andere oorzaken zijn mogelijk. 

Gaat de acné volledig weg?

Ja, de acne kan volledig verdwijnen. Door een combinatiebehandeling. Je zult er rekening mee moeten houden, dat je zelf ook veel moet doen en vooral door moet zetten. Er bestaat geen middel dat ’even’ acne verhelpt. Maar het is zeker, dat je niet je hele leven met een groot acne probleem zult zitten, als je zelf meewerkt. 

Purus Acné behandeling/kuur

Deze behandelmethode is een zeer milde en natuurlijke methode en specifiek gericht op zuivering. Om zo snel mogelijk een goed resultaat te behalen, is het noodzakelijk om een intensieve kuur van 1 keer per week gedurende 4 weken te volgen.

Daarnaast is het zeker aan te raden om ook thuis de Purus Acne producten te gebruiken. Wanneer het gewenste resultaat is bereikt, is het goed om de behandeling iedere 4/6 weken te herhalen. Hierdoor kan worden voorkomen dat de conditie van de huid weer verslechtert.

Hoe te handelen naast de kuur?

Uit de beschrijving van wat acne is, kunt u opmaken, dat hygiëne erg belangrijk is. Iedere dag, gezichtsbehandeling Breukelen schoonheidssalon Adiva Skincarein ieder geval zo vaak mogelijk. Een schone handdoek, een schoon washandje en een schone kussensloop gebruiken komt de bestrijding van acne ten goede. Het lijkt tegenstrijdig, dat u geen zeep mag gebruiken om te reinigen. Dat komt omdat zeep ingrediënten bevat die prikkelen, met het gevolg dat het talgkliertje nog meer geactiveerd wordt. Het uitknijpen van puistjes is beter om dit minimaal te doen. Ten eerste omdat u bij het uitknijpen kleine bloedvaatjes beschadigt. Hierdoor kunt u een lelijke huid met littekentjes overhouden. Ten tweede omdat er een ontsteking aanwezig is; daar kunt u beter van afblijven. Het beste is om u eraan te wennen helemaal niet meer met uw vingers aan uw gezicht te komen. Zelfs niet om even te voelen. Wat u wel kunt doen is, als u het puistje voelt drukken of jeuken, dit even met een watje met lotion aan te stippen. Daarnaast goede reinigingsprodukten gebruiken en regelmatig een bezoekje brengen aan de schoonheidsspecialiste.

 

overzicht van leuke aanbiedingen schoonheidssalon Adiva Skincare Breukelen


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is contact-1.png